Sociální demokracii čeká zkouška ohněm

Volební kampaň před komunálními volbami 2018 jsme se v Liberci snažili odvést poctivě. S významně omezeným rozpočtem oproti volbám před 4 lety a s řadou nových tváří na čele kandidátky se pokoušíme obhájit 4 mandáty v libereckém zastupitelstvu. Preference strany jsou celostátně, a tím spíše v Liberci, historicky pravicové baště, na úplném dně. Připravili jsme však pro občany jasný volební program. Řadu témat, které jsme v kampani otevřeli, však použily jiné strany. Příkladem budiž vybudování zastávky MHD u nemocnice. Tento letitý problém, který politiky v Liberci nikdy nezajímal, jsem poprvé popsal v únorovém vydání Radničního zpravodaje. Nyní před volbami se tématu chytlo hned několik partají a s ledovým klidem si jej přivlastnilo. Jsem ale nakonec rád. Celá řada i dalších problémů našeho města, které jsme před volbami zmínili, se snad stanou společnými body pro více politiků a dojde tak k jejich vyřešení.

Potěšilo mě velké množství návštěv na mých osobních webových stránkách, které jsem ke komunálním volbám připravil. Především pak nebývale velký zájem o kapitolu s volebním programem. Pevně doufám, že myšlenky zapracované do volebního programu ČSSD pro Liberec, po volbách nezapadnou. Prosazení našich cílů ale nebude možné bez dostatečného počtu mandátů od voličů. Zůstávám optimistou a věřím v budoucnost sociální demokracie jako nejsilnější levicové strany v naší zemi.

Komunální volby se blíží, prosím, nepromarněte šanci a přijďte k volebním urnám. A pokud vás program naší strany oslovil, budeme rádi za váš hlas.

MUDr. Jan Mečl
Lídr kandidátky ČSSD v Liberci


Vytisknout   E-mail