Lídr ČSSD: Myslím, že se umím dohodnout s každým

Je váženým lékařem a nyní by rád změnil život Liberce k lepšímu. Lídr kandidátky ČSSD do podzimních komunálních voleb Jan Mečl.

„Chceme město opravit, zajistit dopravu a bezpečnost pro občany,“ shrnul, oč sociální demokracii v krajské metropoli jde.

Stěžejní témata ČSSD jsou jasně definována a zřetelně formulována. „Pro sociální demokracii je zásadní začít stavět dostupné byty pro mladé a postavit v Liberci důstojný městský dům pro seniory. Když jsme v Liberci zvládli postavit hokejovou halu, zvládneme se postarat i o ty, kteří to skutečně potřebují. Chceme ulevit seniorům a dětem na poplatcích městu a také zlepšit dopravu do nemocnice,“ prozradil lídr kandidátky socdem.

Jan Mečl není žádným nazdárkem, nýbrž vyzrálou osobností. Jeho pracovní zkušenosti se podle něj mohou aplikovat taktéž v politice.

jsem členem řady dalších orgánů, pracuji jako zastupitel města i kraje. Mám tedy dost zkušeností s politikou a řízením,“ myslí si lídr.
I přes nabitý pracovní život si najde primář čas i na své koníčky. „Celý život hraju stolní tenis, rád lyžuji, miluji svou zahrádku, klid a pohodu domova,“ vyznal se.
Co jej v Liberci nejvíc štve a co by s tím podle něj radnice měla v budoucnu dělat? „V Liberci se rozpadlo politické vedení radnice a řeší se, z pohledu občanů, jen malichernosti. Chybí dlouhodobá vize, slušnost a nadhled,“ je přesvědčen Mečl. Na otázku s jakými stranami ano a s jakými ne, odpovídá Mečl spíše obecně, zeširoka. Ano, právě taková je politika. „V programech řady stran jsem našel myšlenky, o kterých jsem psal nebo dlouhodobě mluvím. O koalici můžeme vážně začít jednat až po volbách. Myslím, že se umím dohodnout s každým rozumným člověkem,“ naznačil Mečl.
V případě vítězství ve volbách by podle svých slov nechystal žádné převratné změny. „Nejsem zastáncem revolucí, prvním krokem každého primátora musí být setkat se se zaměstnanci magistrátu a sdělit jim, že se nemusí bát o práci a přesvědčit je, aby všichni více táhli za jeden provaz pro občany města. Pak zbývá začít rychle pracovat a vyřešit problémy, co zbydou na stole po minulém vedení,“ uzavřel Mečl.

ZDROJ: 5plus2 - Liberecko


Vytisknout   E-mail